Israel

I kristendommen beskrives Jesus Kristus som en hjørnesten og en anstøtsklippe. Det betyr blant annet at enten bygger du på ham eller du støtes av ham. Faktisk er det slik også mellom oss mennesker, vi har sympatier og antipatier med mennesker grupper og land.

Israel som nasjon har også alltid vært en slik snublesten i verden, de er blitt forfulgt og angrepet fra de oppsto som nasjon med Jakob, barnebarnet til Abraham, ca 2400 år f.Kr. Jakobs aner går tilbake til Noah og videre bakover til Adam.

Israel og jødene har altså vært et folk som har vært elsket eller hatet. En kan spørre seg hva grunnen er. Kan det være det enkle faktum at de fikk Abrahams velsignelse fra Gud, og siden Guds lover og forskrifter i ørkenen på Sinai fjellet? Dette har gjort dem til rettferdige mennesker og intelligente mennesker, langt over de fleste andre folk. Og det er ikke alltid populært. Israel er Guds øyesten og som vi vet, misunnelsen er stor i verden.

Derfor er det et faktum at verden kan deles i to kategorier, de som støtter Israel i ord og handling, og de som ikke gjør det. Gud har laget denne regelen. Han vil velsigne dem som velsigner Israel, og han vil forbanne dem som kritiserer Israel. 1 Mos 12:3. Gud har ikke demokrati og han følger ikke vedtak i sikkerhetsrådet i FN.

Nå når verden er rammet av kriger i våre nærområder er det godt å vite at Gud har sett historien fra evighet, Han er tidløs og vet hvilke valg vi mennesker tar før vi tar dem. Derfor oppfylles alle Bibelens profetier, de fleste er oppfylt, noen få ligger foran oss. Som kristne vet vi derfor noe om fremtiden og kan tolke profetiene ut fra Ordet og det lys Ånden gir.

Hamas vant et valg i Gaza i 2007. Etter det jaget de Fatha ut av Gaza og har styrt området eneherskende. Hamas utnytter Gazas befolkning til å kjempe mot Israel med alle midler. De bryr seg ikke om et godt samfunn for innbyggerne i Gaza. Store ressurser brukes på militære anlegg, tuneller og våpen for å utslette staten Israel. Nødhjelpen som gis gjennom UNRWA for å utvikle Gaza blir disponert av Hamas i stor grad. Nå er de fleste sivile på Gaza enige med Hamas-myndighetene og dermed medskyldige i Hamas vanstyre og terrorisme. De er alle fra barnsben lært opp til å hate jøder.

Hvilke andre land på jorden ville akseptere selvmordsbomber i gatene, in fada, stadige rakettangrep gjennom 30 – 40 år? Og nå et terrorangrep så grusom, sadistisk og bestialsk at de færreste orker å se videoene fra sadistenes direkteopptak som IDF samlet fra falne Palestinere? Ingen andre land! Vreden hos jøder nå, og hos alle Arabiske innbyggere i Israel roper et enstemmig STOPP. Hele verden stemplet Hamas som terrorister selv om mange glemmer fort.

Nå er swt et halvt år siden 7, oktober (7, april 2024) – verden har vendt seg imot Israel og vil ha våpenhvile. Men disse antikrig-røstene har ingen løsning på konflikten.

Israel glemmer ikke.

.

Publisert
Kategorisert som Endetid Merket

Av Dan Krussand

Maskiningeniør Skip og Offshore.